Kérem feltétlenül olvassák el!

 

Kérem, feltétlenül olvassák el!

2021

Pályázat 2021 hatszázezer forint vissza nem térítendő támogatásra című pályázatunk tervezett támogatottjainak listája 2021. május 15.

Kérem, olvassák végig figyelmesen a következőket.

Majdnem hetvenöt pályázat érkezett be hozzánk, viszont ebből majdnem harminc érvénytelen volt. Továbbá kaptunk három üresen beküldött adatlapot és két pályázat nélküli, csak a számlát tartalmazó e-mailt. Sajnos volt három, a határidő után beküldött adatlap is. Mindenkinek, aki érvényes pályázatot adott be, küldtünk visszajelzést a pályázatáról egy 6000 forintos kuponnal.

Az érvénytelen pályázatot beadóknak is elkezdtem kiküldeni a rossz hírt, de miután a harmadik értelmetlen levelet kaptam vissza arról, hogy miért nem fogadunk el egy díjbekérőt vagy egy a Libriben vásárolt szakácskönyv számláját, amit nem is mi adtunk ki és még csak nem is e-könyv, akkor inkább ráhagytam.

Az érvényes pályázatok közül több mint tíz olyan témában pályázott, amit a pályázati kiírásban direkt kiemeltünk, hogy ne tegye! Nem tudom, mit kellett volna csinálnunk, hogy az emberek figyelmesen elolvassák a pályázatot vagy megnézzék a videót, esetleg mindkettőt.

Mindezek ellenére két nagyon is az ízlésünknek megfelelő pályázat érkezett, ami tökéletesen olyan, amihez kapcsolódni akarunk. Tehát örömmel szállunk be egy olyan közös projektbe velük, ami esetleg nagyobb szabású, mint a pályázat eredeti tárgya.

Bár Pászti Péter (kódexkészítés) és Dr. Gyebnár András (ügyvéd válaszol weboldal) pályázata miatt úgy érezzük, hogy megérte ez a kiírás, mert a velük történő együttműködéssel tökéletesen azt valósítjuk meg, amire ezt a pályázatot terveztük, mégis kijelenthetjük, hogy ebben a formában befejeztük a pályáztatást és többet ebben a formában nem írjuk ki a pályázatot.

Egyszerűsítenünk és egyértelműsítenünk kell, mert amíg a pályázók nagy része szerint így is szájbarágósak vagyunk, addig a kisebb részük számára érthetetlenek és bonyolultak.

Illetve szeretnénk kitalálni valamilyen olyan pályázati rendszert, ahol mindenkit a saját ízlésünktől függetlenül tudunk támogatni. Sajnos idén volt pár olyan film vagy zenei produkció, ahol egyedül az ízlésünk tért el nagyon, de a mögötte lévő teljesítményt egy percig sem vitattuk. Illetve volt két olyan pályázatunk is, ami nekünk túl morbid volt, bár kétségtelenül hasznos.

Szeptember elején jelentkezünk az új pályázati kiírással, amikor a honlapunk is megújul.

Terveink szerint kitalálunk valami egészen újat, ahol igaz, hogy jóval szűkebb témában lehet majd pályázni hozzánk, de azt legalább nagy eséllyel támogatni is fogjuk minden arra beküldött érvényes pályázat esetében. Egy olyan dologról lesz szó, amit a pályázóink nagy része kért a beküldött adatlapokon.

 

Tehát akikkel szeretnénk együttműködni vagy támogatást adni nekik, azok a következők:

Pászti Péter

Dr. Gyebnár András

Új Szintézis Kulturális Innovációs Egyesület

Vecsernyés Viktória (kis értékű jelképes támogatás)

Galambok Község Önkormányzata

Szabó István (Négyszáz kilogramm F……. macskatáp)

Kocsis László

Juhász Roland

Molnár Dávid

Rigó István

Agárdi László

 

Volt még néhány nagyon szimpatikus pályázat, melyet a legtöbb esetben szívesen támogattunk volna, ám az adatlapon ezek a pályázók egyértelműen jelezték, hogy kisebb támogatással nem tudnak érdemben mit kezdeni, ellenben az ő pályázataik nekünk nem értek annyit, mint amennyit ők minimum összegként megadtak.

 2020

A Pályázat 2020 maximum hatszázezer forint vissza nem térítendő támogatásra nevű pályázatunk támogatottjainak listája 2021.január 31.

Kérem szépen, hogy tessék végigolvasni figyelmesen.

Összesen 47 pályázat érkezett be hozzánk, viszont a kialakult járványhelyzet miatt sajnos majdnem 20 pályázó visszalépett, mert nem tudta volna megrendezni az eseményt, amelyre eredetileg pályázott, egyik pályázónk pedig be is fejezte tevékenységét, szintén a Covid-19 miatt. A fennmaradó pályázatok közül 5 érvénytelen volt, így végül nagyon kevés pályázatot bírálhattunk csak el.

Az elbírálásig jutó pályázatok közül néhány szintén nem volt összeegyeztethető a Covid-helyzettel. A visszamondott és ellehetetlenült pályázatok között több olyan is volt, melyet rendes körülmények között szerettünk volna segíteni megvalósulni.

A közönség nélkül megtartott rendezvényeket, sporteseményeket sajnos nem áll módunkban támogatni, bármennyire is szimpatikusak számunkra, mert egy üres nézőtér, lelátó vagy konferenciaterem ellentétes az érdekeinkkel.

Azért, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben se álljon le teljesen az élet, előrehozzuk a 2021. évi pályázatunk beadási határidejét az év végéről 2021 május 31-re. Tehát, kérjük azokat a pályázókat, akik érintettek, hogy mindenképpen adják be a pályázatukat az új kiírásra is, és a pályázatuk megvalósítását lehetőleg tervezzék a nyári hónapokra, vagy ha nagyon optimisták, akkor őszre. Ehhez természetesen, mint az az összes pályázati kiírásunkban szerepel, már semmit sem kell megvásárolniuk, csak újra beküldeni a pályázatukat a javított dátumokkal.

Akit kiemeltünk 2020-ban és már megkötöttük vele a támogatási szerződést:

Fehér János Zoltán (YouTuber) – M3MB3Rrr

A megvalósult támogatást bemutató videója:

Sajnos a többi pályázó, akiket kiemeltünk volna év közben, azok is rendezvényekre kértek támogatást, így ők a Covid miatt szintén visszamondták a 2020-as pályázatukat.

A nem kiemelt, vagyis a beadási határidő után elbírált pályázatok közül azok, akiket februárban megkeresünk a támogatási ajánlattal és annak elfogadása esetén a 2020-as pályázat szerződésével, azok a következők:

Varga Zoltán magánember (Menhelyi állatok befogadása)

Duna Menti Önkéntes Mentő, Vízimentő és Tűzoltó Egyesület (Működési támogatás)

Fuss a Jövődért Egyesület (Működési támogatás)

Végh Zoltán (Youtuber) – Hitchcock Challenge 

https://www.youtube.com/channel/UCc5BTUkrFB2vaK4ajTyjQ0A

Hajdú László (Cilinder Színház és Iskola Alapítvány Gyümölcsös projekt)

Restás-Göndör Gerda (weblap)

Üveges Hajnalka (POLIP Kistérségi Összefogás Fejlesztőhálózat Működési támogatás)

Greznár András (Pikkely rám! horgászmagazin youtube) 

https://www.youtube.com/channel/UCltx-uibM_4E64fqvsI3ZhA

Drahota-Szabó Bálint solution-together weboldal (platform) fejlesztés

Akit támogatni szeretnénk, azt mindenképpen elérjük, tehát nem kell attól félni, hogy valaki lemarad bármiről is.

Volt még néhány nagyon szimpatikus pályázat, melyet a legtöbb esetben szívesen támogattunk volna, ám az adatlapon ezek a pályázók egyértelműen jelezték, hogy kisebb, 100-200.000 forintos támogatással nem tudnak érdemben mit kezdeni, ellenben az ő pályázataik nekünk nem értek annyit, mint amennyit minimum összegként megadtak.

A pályázat sajnos nem érte el eredeti célját, ugyanis mikor meghirdettük, akkor azt vártuk, hogy természetes vásárlóink adnak majd be hozzánk pályázatokat. A pályázókkal történő beszélgetés vagy levelezés során azonban kiderült, hogy, bár sok száz vásárlónk teljesítette a pályázati részvétel feltételeit például az akciós Rejtő-csomag megvételével, közülük mindössze ketten pályáztak. A többi pályázónk jellemzően csupán a pályázat miatt vásárolt tőlünk könyveket, ez pedig nagyon ellentétes az eredeti terveinkkel, hiszen a pályázat így nem éri el azt a célt, amiért eredetileg megalkottuk.

A 2021-es pályázat lefutása után megpróbálunk majd egy másik koncepciót kitalálni, mivel így a két év alatt, túl a 80 elolvasott pályázaton sikerült rálátnunk arra, hogy mi az, amire nagyon sokaknak szükségük volna, és megpróbáljuk majd ennél is egyszerűbben megvalósítani.

Köszönöm szépen mindenkinek, hogy pályázott hozzánk.

Üdvözlettel:
Lukács Krisztián
PairDime Könyvek